Саджанці сливи Президент (дворічний)
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.Висота саджанців 170-220 см.
Дерева середньорослі (висота до 3 м), що швидко ростуть, з овально-округлої кроної середньої густоти. В перші роки молоді прирости на Переважно ростуть вертикально вгору, приймаючи більш або менш горизонтальне положення після вступу плодоношення. Кора штанба та основних сучаків з гладкою поверхнею, пофарбована в сіро-зелений колір.
Втеча товсті, прямої форми, неопушені, пофарбовані в червоно-коричневий колір. Сочевички середнього розміру, білого забарвлення, на пагони трапляються часто. Листя великі, темно-зелені, неопушені, короткозагострені, широкоокруглої форми, з різко загостреною верхівкою й округлою основою, по краю проходить двоякогородчаста зазубленість.
Поверхня листової пластинки зморшкова, матова, форма — «човником», з увігнутою донизу. Пристильники середнього розміру, ранозападні. Черешки середньої довжини, товсті, пігментовані. Суцвіття дво-, триколіркові. Квітки білі, великі, рожевої форми. Плодові зав'язки формуються переважно на букетних гілочк.
Плоди сливи Президент великої величини (середня маса 45 — 50 г, максимальна 60 — 70 г), одновимірні, округлої форми, з округлою верхівкою й заглибленням в основі, ямка широка, по глубине — середня. Шкіра середньої товщини, гола, з малопомітним дрібним брюшним швом, восковим нальотом покрита в середнього ступеня, від м'якоті відокремлюються з важко. Основне забарвлення плодів — зелений, покривне забарвлення — суцільна бордова, з чорно-синім тоном.
Підшкірні точки білі, малочисні, добре помітні. Плодоніжки середньої довжини та товщини, кісточці кріпляться неміцно, від гілок відокремлюються легко. Кісточки середнього розміру, яйцеподібної форми, загострені зверху та знизу, поверхня в ямках; обробленість від м'якоті гарна. М'якоть пофарбована в жовто-зелений або жовтий колір, забарвлення порожнини одноколірне з м'якоттю, на вкус — ніжна, соковита, кислувато-солодка. Сік безбарвний. По хімічному складу плодах містяться: сухі речовини (15,5%), сума цукрів (8,49%), кислоти (2,46%), аскорбінова кислота (4,12 мг/100 г).
Зовнішня привабливість плодів оцінюється дегустаторами в 4 бали. Оцінка смакових якостей плодів у свіжого вигляду по 5-бальній дегустаційній шкалі — 4 бали. По використання сорт універсальний, добре підходить для кулінарних цілей (приготування компотів, варення, вин, повидла, пастили, мармеладу та пр.). Транспортування плодів витримує добре.
- Ціна: 170 ₴